- Nieuw
Zwarte bonen - 500 gr
Referentie : HN4
Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer rijk aan plantaardige eiwitten en aan vezels en worden daarom vaak gebruikt als vleesvervanger. Verder zijn ze rijk aan antioxidanten, vitamine B1 en B11 en magnesium. Lekker in salades en pasta of in typische Zuid-Amerikaanse gerechten zoals Braziliaanse Feijoda of Chileense Chili. RECEPT: Week 250gr zwarte bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met koud water in een kookpot met 2 laurierblaadjes, aan de kook brengen en laten sudderen op een zacht vuurtje. Na een uur gehakte ui, olijfolie, zoete paprika, 1 teentje look en kokend water, indien nodig, toevoegen. Laat nog een uur op een zacht vuurtje pruttelen. Zouten op het eind van de kooktijd.
Ingrediënten
zwarte bonen
Valeurs nutritionnelles moyennes • Gemiddelde voedingswaarde 100 g:Énergie/Energie: 341 kcal / 1425 kJ • Graisses/Vetten: 1,42 g • dont acides gras saturés/waarvan verzadigde vetzuren: 0,37 g • Glucides/Koolhydraten: 47,1 g • dont sucres/waarvan suikers: 2,12 g • Fibres/Vezels: 15,2 g • Protéines/Eiwitten: 21,6 g • Sel/Zout: 0,25 g