VEELGESTELDE VRAGEN

Heeft u een vraag over Origami? We proberen deze hier alvast te beantwoorden. 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier als we hier geen antwoord bieden. 

Onze producten zijn verkrijgbaar in biologische winkels in heel België. Een gedetailleerde lijst van al onze verkooppunten vindt u hier. Wij kunnen helaas niet per winkel aangeven welke producten beschikbaar zijn. Wij stellen voor dat u naar uw lokale winkel gaat om er de gewenste producten hopelijk te vinden. Als u er een product dat u zoekt niet terugvindt, kunt u aan de winkel vragen om deze te bestellen. Wij zorgen zo snel mogelijk voor de levering. 

De voedingsinformatie voor elk van onze producten is beschikbaar op onze website in het tab "voedingswaarden" van een productfiche.

Ja, al onze producten zijn 100% plantaardig. Onze wens is u een zo ruim mogelijk assortiment natuurlijke producten aan te bieden die met het grootste respect voor het milieu worden geteeld. Onze overtuiging om dit te doen is in de loop der jaren alleen maar toegenomen en de klimaatuitdagingen bevestigen dit meer dan ooit. Dankzij u kunnen we een verschil maken, voor onszelf, onze gezinnen en de planeet. Deugdzaam en duurzaam handelen, één maaltijd per maaltijd: Together for Better ! 

o   Zakjes

 

Onze meelzakken bestaan uit 100% kraftpapier en zijn dus volledig recycleerbaar in de papierindustrie. 

 

Producten die een venster nodig hebben, zijn onlangs overgeschakeld van kraftzakken met een bioplastic venster naar 100% recycleerbare transparante zakjes voor een betere zichtbaarheid en productconservatie. Op heden kiezen we voor een plastic folie omdat dit de enige doorschijnende folie is die optimaal wordt gerecycleerd. Helaas worden bioplastic folies die zogenaamd composteerbaar zijn, in België niet gecomposteerd omdat er geen industriële composteerinstallatie bestaat. Dit afval belandt dus in de verbrandingsoven. Wij zijn ons ervan bewust dat geen enkele keuze op dit moment optimaal is en wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen en recyclage op de voet. 

 

o   Flessen en bokalen

 

Onze glazen flessen en potten kunnen worden gerecycleerd via het glaskanaal, met uitzondering van de doppen en deksels, die worden gerecycleerd met de PMC-verpakking.

Wij zetten ons dagelijks in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo worden de kartonnen dozen waarin Origami producten worden vervoerd bij onze klanten opgehaald en tot vier keer hergebruikt. Bovendien zullen de verpakkingsateliers van Origami vanaf april 2023 gevestigd zijn in een ecologisch gebouw dat gevoed wordt door zonnepanelen en een warmtepomp. Ten slotte zijn al onze verpakkingen recycleerbaar en bestaat de helft ervan uit 100% papier.

Alle Origami producten (kleine formaten of bulk) zijn beschikbaar voor de groothandel op onze partnersite www.vajra.be.