Haver is een graan dat veel energie geeft. Met meer vetten dan andere granen is haver ook rijk aan essentiële vetzuren (geproduceerd door linolzuur). Haver is het favoriete graan van diegene die veel fysieke arbeid verricht. Het is het basisgraan in Ierland, Schotland en Noord-Engeland en wordt gebruikt als bijkomende voedingselement in de rest van de wereld. Havermeel geeft een licht zoete smaak aan bereidingen, men gebruikt havermeel in soepen, zoete of hartige papjes of gebak, wafels, pannenkoeken of koekjes.
Ingrediënten
haver
Valeurs nutritionnelles moyennes • Gemiddelde voedingswaarde 100 g:Énergie/Energie: 365 kcal / 1530 Kj • Graisses/Vetten: 6,9 g • dont acides gras saturés/waarvan verzadigde vetzuren: 1,2 g • Glucides/Koolhydraten: 56 g • dont sucres/waarvan suikers: 1,3 g • Fibres/Vezels: 11 g • Protéines/Eiwitten: 14 g • Sel/Zout: 0,03 g