Arrowroot
  • Nieuw
search
  • Arrowroot
Bio

Arrowroot - 400 gr

Referentie : JSA4

Arrowroot (Maranta arundinacea) 'pijlwortel' heeft zijn naam te danken aan het traditioneel gebruik van deze plant door de Arawaks. Deze Indianen gebruikten het om het gif te verwijderen uit wonden veroorzaakt door vergiftigde pijlen. Een zeer fijn en licht verteerbaar zetmeel. Het wordt gebruikt als bindmiddel en verdikkingsmiddel in papjes, soepen, sauzen en desserts. RECEPT: Arrowroot wordt gebruikt als bindmiddel voor sauzen. Recept voor pruimen in saus: Laat 1/2 kop pruimen 2 uur weken. Kook ze gedurende 8 minuten en voeg extra water toe indien nodig. Los 1 soeplepel arrowroot op in 1/4 kop koud water. Bind het kookvocht met de opgeloste arrowroot. Dien koud of warm op.

Ingrediënten

arrowroot
Herkomst van de grondstof:
Valeurs nutritionnelles moyennes • Gemiddelde voedingswaarde 100 g:Énergie/Energie: 347 kcal / 1474 kJ • Graisses/Vetten: 0,0 g • dont acides gras saturés/waarvan verzadigde vetzuren: 0,0 g • Glucides/Koolhydraten: 85,0 g • dont sucres/waarvan suikers: 0,9 g • Fibres/Vezels: 3,0 g • Protéines/Eiwitten: 0,3 g • Sel/Zout: 0,005 g

Misschien vindt u het volgende ook leuk ...

Gelijkaardige producten