Soja is rijk aan eiwitten en arm aan cholesterol en koolhydraten. Sojameel is glutenvrij. Het heeft een hoge voedingswaarde en bevat veel meer eiwitten dan tarwemeel. Vaak wordt sojameel toegevoegd aan tarwemeel om het eiwitrijker te maken en ranzigheid te voorkomen. Wordt eveneens als bindmiddel voor sauzen gebruikt en om cakes en koekjes te maken of ter vervanging van eieren.
Ingrediënten
meel van geroosterd soja
Herkomst van de grondstof:
Valeurs nutritionnelles moyennes • Gemiddelde voedingswaarde 100 g:Énergie/Energie: 430 kcal / 1794 kJ • Graisses/Vetten: 19,9 g • dont acides gras saturés/waarvan verzadigde vetzuren: 2,9 g • Glucides/Koolhydraten: 15,1 g • dont sucres/waarvan suikers: 5,7 g • Fibres/Vezels: 15,1 g • Protéines/Eiwitten: 40,0 g • Sel/Zout: 0,005 g