Gierst
  • Nieuw
search
  • Gierst

Gierst - 750 gr

Referentie : MI4

Gierst wordt heel veel gegeten in Azië en Afrika en heeft een groot eiwitgehalte en hoge voedingswaarde. Het is een belangrijke bron van vitaminen van de B groep en ook van vitamine E. Gierst is ook zeer remineraliserend, hij is rijk aan magnesium, mangaan, potassium, fosfor, ijzer en zink. Bevat eveneens lysine, een essentieel aminozuur. Licht verteerbaar, gierst bevat geen gluten. De gierst een nacht laten weken in koud water. Afgieten, spoelen en 15' laten stoomkoken. Een nootje boter toevoegen of koudgeperste olie, zouten. Voor granenburgers : mix 1 kop gekookte gierst met 2 eieren, gehakte kruiden, sesamzaad, 100gr tofu. Giet in kleine vormen en bak 20 minuten op 180°.

Ingrediënten

gierst

Herkomst van de grondstof:

Valeurs nutritionnelles moyennes • Gemiddelde voedingswaarde 100 g:Énergie/Energie: 363 kcal / 1520 kJ • Graisses/Vetten: 4,0 g • dont acides gras saturés/waarvan verzadigde vetzuren: 1,0 g • Glucides/Koolhydraten: 69,0 g • dont sucres/waarvan suikers: 1,4 g • Fibres/Vezels: 2,2 g • Protéines/Eiwitten: 10,0 g • Sel/Zout: 0,01 g

Misschien vindt u het volgende ook leuk ...

Gelijkaardige producten