Speltmeel 65% (t65)
  • Nieuw
search
  • Speltmeel 65% (t65)
Bio

Speltmeel 65% (t65) - 1 kg

Referentie : FEBL1

Spelt is de voorouder van tarwe, gebruikt door de Galliërs. Men vindt sporen van spelt die dateren van elfduizend jaar geleden. Het is een graan dat geen enkele toevoeging van kunstmest verdraagt, kan groeien met weinig water en een grote voedingswaarde bevat. Rijk aan vitaminen en mineralen geeft wit speltmeel een brood dat niet afbrokkelt. Kan in elk recept tarwemeel vervangen, bevat minder gluten en kan op de zelfde manier worden gebruikt. Taart-of flappendeeg : 250gr speltmeel, 50ml olijfolie, 1 ei, 25ml water. Kneed goed, laat 10 minuten rusten en rol het deeg uit. Gebruik voor taartbodems : in vormen doen en 10 minuten voorbakken op 180°.

Ingrediënten

spelt
Herkomst van de grondstof:
Valeurs nutritionnelles moyennes • Gemiddelde voedingswaarde 100 g:Énergie/Energie: 351 kcal / 1474 kJ • Graisses/Vetten: 1,76 g • dont acides gras saturés/waarvan verzadigde vetzuren: 0,31 g • Glucides/Koolhydraten: 69,38 g • dont sucres/waarvan suikers: 8,18 g • Fibres/Vezels: 2,13 g • Protéines/Eiwitten: 13,9 g • Sel/Zout: 0,02 g

Misschien vindt u het volgende ook leuk ...

Gelijkaardige producten