Gerecht

DUO VAN LINZEN MET GROENTJES

Moeilijkheid|

Tijd I 35min

Voor: 2 personen

INGREDIËNTEN

check arrow    1/2 kopje koraallinzen

check arrow    1/2 kopje groene linzen

check arrow   2 snufjes zeezout

check arrow   1 kleine courgette, in blokjes

check arrow   1 paprika, fijngesneden

check arrow   1/2 échalote, hachée finement

check arrow   1 handvol bladpeterselie, fijngehakt

check arrow   1 el olijfolie

check arrow   1 el walnotenolie

check arrow   1  el balsamico azijn

check arrow   1 eetlepel shoyu

check arrow   1 el citroensap

Variatie: voor een romigere versie de vinaigrette verdunnen met de plantaardige room

BEREIDING

1. Kook de linzen apart in twee pannen met kokend water: 8 tot 10 minuten voor de koraallinzen en 15 tot 20 minuten voor de groene linzen, afhankelijk van de kracht van je vuur. Zout toevoegen tegen het einde van het koken van de linzen.

2. Giet de linzen, altijd apart, af en verfris ze onder koud water. Doe ze dan samen in een slakom.

3. Snijd de sjalot, de paprika en de courgette in stukjes, bak ze even aan in wat olijfolie en voeg ze toe aan de linzen.

4. Zout en peper naar wens.

5. Hak tot slot de peterselie fijn en voeg deze toe aan de salade.

6. Bereid de vinaigrette, kruid de salade, schep voorzichtig om. Serveer gekoeld.

Smakelijk!

DE ORIGAMI PRODUCTEN IN DIT RECEPT