Gerecht

COCO BONEN EN ALGENRIJST

Moeilijkheid |

Tijd I 2h

Voor: 2 personen

INGREDIËNTEN

check arrow    1 kop rode Kerala rijst

check arrow    1/3 kopje  witte coco bonen, gespoeld en voorgeweekt gedurende 2-8 uur

check arrow    2 snufjes zeezout

check arrow    1 handvol bladpeterselie

check arrow    1 bosje lente uien

check arrow    1 eetlepel olijfolie

check arrow    1/2 el walnotenolie

check arrow    2 el rijstazijn

check arrow    1 el tamari

check arrow    1 el mirin (optioneel)

check arrow    4 tl sesamzaad

check arrow    1/2 tl  zeezout

check arrow    Handvol mix zeewier en vlokken

BEREIDING

1. Begin met de  witte coco bonen: Giet ze af en spoel ze onder koud water. Doe ze in een pan en bedek ze onder koud water. Dek vervolgens de pan en breng ze aan de kook op een hoog vuur. Zodra het water kookt verder op laag vuur totdat je zonder weerstand met een vork in de coco bonen kunt prikken.

2. Breng tijdens het koken van de bonen de rode Kerala rijst aan de kook in een andere pan in 1,5x zijn volume in water. Dek af en kook nog 30 minuten boven het vuur. Voeg een beetje zeezout toe .

3. Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen. Bereid vervolgens de furikake door de sesamzaadjes in een droge kachel ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur licht te roosteren, af en toe roeren. Breng over naar een palt en laat volledig afkoelen. Verklein vervolgens de sesamzaadjes, het mengsel van zeewier en zeezout in een vijzel

4. Meng aan het einde van het koken de rijst en de coco bonen. Voeg de jonge uien en de fijngehakte peterselie toe. Voeg vervolgens de furikake en de saus toe. Warm opdienen.

DE ORIGAMI PRODUCTEN IN DIT RECEPT